Wednesday, October 6, 2010

Sehari Di Pulau Suluk....

Entri kali ni berbeza skit k. Baca cerita pada gambar je lah ye hehe. Enjoy!

















********************************************************************************
Nak memasak remis ni bukannya susah...ni salah satu cara masakan Bajau la..

Masukkan serai bersama remis ke dalam periuk dan rebuskan..

Untuk cicahnya...aku pakai resipi wife aku ajar je hehe. Tumbuk cili, bawang putih, gula..

Bila dah agak-agak lumat, campurkan dengan kicap dan perahan limau...

Beginilah rupanya bila dah siap....Kicap Pedas Manis

Ini pula remis yang sudah siap di rebus....terbuka le kulitnya...

Bolehla dihidangkan untuk dimakan....ni aku siapkan antar umah jiran:
Cikgu Faizal, Cikgu Nizam dan Cikgu Masidah
SELAMAT MENCUBA HEHE!


1 comment:

  1. ohh. ini ka pulak pulau suluk. di beluran ne kan.? bukan pulau suluk bah tue. tapi pulau sulok. :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails